Alla inlägg under juni 2008

Av sarakarolina - 13 juni 2008 11:08

Precis som rubriken säger så har jag tagit studenten. Idag räknas jag som en i vuxenlivet. Det är första dagen i det lite mer vuxna livet. Och trots att gårdagen var bland den bästa dagen i mitt liv, kan jag ändå tycka att den var lite sorlig också. Ingen mer skola, läxa eller klasskamrater (högskolan och universitet är inte samma sak). Och trots att skolan var tuff och man var riktigt irriterad på den och alla läxor så gav det ändå en trygghet. Nu står man på egna ben ska man välja att jobba eller att plugga vidare? Hur ska man ekonomin att gå runt? Vad ska man göra av morgondagen och framtiden? Många frågor som måste besvaras och man vill gärna ha svaret på en gång, men jag antar att svaret på alla frågor kommer besvaras någon gång, frågan är mest när.

Med frågan vad framtiden ska ge så väljer jag att vara ledig i två veckor nu och ha mitt absolut sista sommarlov och jag ska njuta riktigt mycket. Om en vecka åker jag till Gotland där jag ska tillbringa en vecka med familjen. Därefter flyttar jag in i min alldeles egna lägenhet, vilket i sig är en spännande känsla. Jag börjar göra mer och mer saker som hör tilvuxenlivet men ja känner mig inte speciellt vuxen. Men det kanske kommer med tiden även det. I alla fall sedan är resten av min sommar uppbokad på olika håll ändå fram till 1 september då börjar osäkerheten, även fast jag ändå är ganska säker på vad jag vill göra med året som kommer.


Iaf så var det ju studenten jag började skriva om även om jag tappade bort mig själv där ett tag. Efter en veckas festligheter var tröttheten ett stort faktum men jag lyckades ändå efter två timmas sömn pallra mig upp och ta mig till Busbacken för att ha champagnefrukost med klassen och alla andra studenter i Sundsvall. Oron för att regnet skulle komma även igår var stor, men vädret höll i sig ganska bra måste jag säga och tidvis var det till och med varmt. I alla fall efter busbacken åkte vi snabbt hem, bytte om och åkte till skolan för att skriva i studentmössan och träffa klassen för sista gången med vår mentor. Sedan begav vi oss till Stadshuset för lärarlunch och stipendieutdelning. Jag och Stina fick stipendium för vår bok vi skrev, vilket egentlgen inte direkt var otippat men roligt ändå. Sedan var det uppställning innan för dörrarna och plötsligt fick vi springa ut och upp på scheman. Vi skrek och sjung och lyckan var verkligen total. Gratulationer av alla människor därefter och slutligen åka lastbil med klassen. Underbar känsla däruppe och hela Sundsvall var glad igår. Alla vinkade och såg allmänt lycklig ut. Klev av lastbilen utan någon röst och med massa champagne i magen. Begav mig en snabbis på stan för vissa skulle shoppa på min student ;) Sedan till Hedbergska för att gratta Lina och Henke. Och sedan äntligen hem och ta emot mina gäster som blev en stor hög alltså. Mycket trevligt sällskap, god mat, massa presenter och pappa höll tal. Dagen slutade på Stadshuset precis som dagen innan. Men jag vet inte, tyckte inte det var jätte roligt på stadshuset denna kväll gårdagen var bättre. Varför vet jag inte. Men jag fick lite gratis alkohol under kvällen och mina danspartners var underbara så kvällen fungerade ändå. Skjuts hem av Tony och det var underbart att få lägga sig i sängen. För om det var något jag var förtom lycklig så var det trött.


Nina, Ant o Tåa: Guldring

Mam o pap: Efva Attling halsband och golv till lägenheten

Farmor: En stor summa pengar o 4 special desginade glas med mitt namn på

Anna: Pengar

Morfar o Ulla: En stor summa pengar även där

Lina o Henke: 4 vinglas, 4 champagneglas och såklart en tavla på oss tre :)

Fam Svensson: Ett guldarmband

Fam Telby: Presentkort på HM och en stor champagneflaska

Fam Ersson: Presentkort på Cervera

Lena o Lasse med familj: Ostbricka med tillhörande knivar och dylikt

NSS: En stor blombukett

Oskar: En stor blombukett 


Nu har jag säkert glömt någon stackare i så fall kompletterar jag listan senare och blommor och annat runt halsen fick jag ju av alla dessa personer också. Nu ska jag med huvudvärk och trötthet försöka röja på rummet, packa ner i kartonger och skriva tackkort. Hämta ut ett paket på posten måste hinnas med under dagen också. Och lägga in flera hundra bilder på datorn såklart också

Av sarakarolina - 11 juni 2008 08:58

Jag förstår inte vad jag gör uppe denna tid egentligen med tanke på att jag var ut igår, det känns som att jag flyttat hemifrån redan. Min nya adress är Krogen. Det var iaf mycket trevlig igår, liksom de andra kvällarna. Anledningen till min tidiga morgon är att mamma valde att poppa musik och hon började för ungefär 40 minuter sedan, så nu gav jag upp helt enkelt. 

Fullsatt dag idag, ska försöka röja ännu mer på rummet. Sortera lite onödiga ting och resten ska ner i kartonger. Planen är att mer eller mindre tömma rummet idag, får om jag hinner. För jag ska även träffa Lina en snabbis, pynta lastbilen och fest igen ikväll haha. Det sista kanske inte direkt var otippat.

Har införskaffat mig en regnponcho också eftersom det ryktas om REGN hela veckan vilket verkligen suger.  Så vi får hoppas på att någon vädergud äter upp regnet. Sol behöver det inte vara, BARA regnet upphör. Okej nu har jag fått sagt det också, vad skönt alltså. Tror jag ska hoppa in i duschen nu och sedan börja riva mitt rum kan bli spännande.


Och imorgon tar jag studenten :D hurra hurra hurra :D 

Av sarakarolina - 7 juni 2008 16:43

Kom fram till tidigare idag att idén om lärarmiddagen verkar ha dött ut, vilket är tråkigt eftersom det tillhör studenten. Så jag har denna eftermiddag försökt och försöker fortfarande dra ihop en mp3b middag inklusive några lärare. Alltså INGEN lärarmiddag utan en MP3B middag. Det går sakta framåt, har snart fått tag i hela klassen. Några få återstår som jag inte har numret till tyvärr men jag får försöka få tag i dessa på något annat sätt. Sedan återstår ju bara problemet att hitta ett bord eller flera bord som vi kan boka. Vilket kan bli ett ganska stort problem när man är ute i sista sekunden och Sveriges EM-match visas på tvn just den dagen, MEN jag ska nog lyckas på något sätt ändå. Och så har jag anlitat Stina till detta så hon hjälper mig glatt med detta. Nu ska jag jaga dom sista i klassen för att sedan kunna börja kolla runt efter en restaurang.

Tråkigt ändå att den andra klassen verkar vara lite anti mot studenten, alltså alla grejer runt studenten. Typ lärarmiddagen, ballonger på mösspåtagningen och mera. Det är faktiskt första gången jag tycker det är lite tråkigt att man inte går på hedbergska, där det just nu görs massor av saker inför studenten. Tävlingar, middagar och annat som hör till. 

Nu ska jag inte sitta här utan måste försöka slutföra det här innan gästerna kommer för det är kalas på klockis idag. Tårta ska det bli och grillning. 


Av sarakarolina - 6 juni 2008 12:01

Klassfest igår, som urartade i en vanlig fest med många ur mp3b. Trevligt ändå. Taxi ner till stan, killarna där bak tänkte snika på oss och Stina (onödigt snäll som hon är) tänker även bjuda dom. Men detta sätter jag stopp för så Stina och ena killen får dela på kostnaden som inte direkt var så stor.

Ner på Oskars, står på VIP listan så man måste ju knappast stå i kön som just denna kväll inte existerade men det kan ju vara roligt att vara på VIP listan ändå. Lagom med folk där inne, mycket skumpa och många turer på dansgolvet. En och annan ny "vän" därinne hann jag införskaffa mig också. Jag och Cattis körde på den älskade dansen rädda-varandra-från-killarnas-famn. Det gick bra, lyckad dans någorlunda iaf. Lite famnar får man ändå räkna med. Älskade Sanna kom och hämtade oss. Och hon är nog världens bästigaste skjuts alltså, så rolig den kvinnan. Ja eftersom det fanns både den ena och den andra som var onykter i bilen tog resan hem längre än vanligt så jag hamnade i sängen vid tjugo i fyra.

Dessutom var vi även en sväng på Daltoons tidiga under kvällen och utanför Irish hjälpte vi en stockholmare parkera och hitta ett hotell. Jag blev nog lite småförälskad alltså och glad blev jag när han vinkade åt mig genom fönstret. Ja ibland behövs det inte mycket för att bli lycklig haha.

Nä nu måste jag gå och styra upp detta, dricka lite vatten och kolla om mamma vill vara med mig idag, typ stan tänkte jag ;)Uppdatering:
Kom på att kvällen igår slutade lite dåligt alltså. Det var någon iddi som slänge ett glas på mig eller så for det bara i golvet (troligen det senaste) så jag llyckades på något sätt få glaset över benet och det slutade med att blod rann längst mitt ben, torkade fort bort det och satt på ett plåster. Väl hemma såg det inte allt för bra ut haha. Men nu några timmar senare ser det bättre ut, det läker nog inom några dagar haha

Av sarakarolina - 4 juni 2008 16:48

 Denna dag har än så länge bestått av shopping och då menar jag SHOPPING. Jag har handlat hur mycket som helst och trots att det egentligen var ganska tråkiga saker jag handlade så var det så roligt. Men jag tycker ändå inte jag gjort av med så mycket pengar, bara lite ;)

Nästa vecka blir det heldag på birsta igen, men då får pappa och släpvagnen följa med också för då ska det iaf STORHANDLAS saker som jag idag bara tittat ut. 

Dessutom var jag på banken idag och fixade både det ena och det andra. En väldigt trevlig tjej hjälpte mig med detta. Dessutom visste hela personalstyrkan vem jag var så jag kände mig som en kändis därinne :) Märktes att många jobbat med detta alltså eftersom jag behövde besked fort och det fick jag också :)Så jag fick massa lyckoönskningar och hjälp med hur jag ska få ihop det sista innan allt är färdigt.  

Nu ska jag försöka plocka hop lite på mitt rum. 


Ja förresten nu är det 110 procent säkert. Alltihopa är fixat och färdigt. Imorgon skriver jag på :) Underbart, eller hur Lina ;)

Av sarakarolina - 3 juni 2008 20:57

99,9 procent säker. Återkommer när jag är helt säker. Happy face!

Av sarakarolina - 3 juni 2008 15:43

Det är hemskt, sitter i soffan och bara väntar. Det är nog lite granna som julafton i yngre dar. Det värsta som finns är ju att vänta, jag vill bara ha ett besked. Helst ett positivt såklart. Ja under tiden kan jag ju sitta här och drömma mig bort på olika sidor.


En väntans dag ...  

Av sarakarolina - 1 juni 2008 22:49

Okej idag erkänner jag, det är varmt ute. De andra dagarna har jag inte direkt tyckt de varit super varmt, men idag tycker till och med jag att det är varmt ute. Kan bero på att det verkligen var varmt ute eller att jag äntligen ställt om mig till det svenska vädret, beror på hur man ser på det hela.

Åkte buss i värmen idag, satt med en gammal simmare (alltså en ung tjej som jag simtränade för ett år sedan). Hon satt och berättade om sin fylla de senaste dagarna och sina tre liter sprit. Då blev jag genast nere, den unga tjejen med tre liter sprit. Det var verkligen fulla på fulla och slagsmål och lögner för föräldrar med mera och allt delgav hon för mig. Jag skulle aldrig ha övergett mina små barn på simningen, de behövde verkligen mig nu går det nerför för dessa (kan jag låtsas som att jag spelar stor roll i deras liv). Vilket fall som helst kändes det fel när hon satt och berättade allt detta för mig. 

Och jag och min nya dator kommer ganska bra överens, men jag sliter på skolans dator just nu, onödigt att slita på min fina nya i förtid liksom ;) Annars har jag haft intensiva dagar just nu, men kommande veckan är ganska lugn har jag hört. Förhoppningsvis blir det ändring på det, annars vet jag någon som kommer gå i taket ha!


Och imorgon ska min pappa fixa lite grejer till mig, spännande spännande. Jag håller mina tummar för detta alltså! Iaf ena för jag tror det är detta jag vill, haha!  Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Träna glosor med Ovido